Elsker du lasagne, men vil gerne have en lidt hurtigere og mere uformel version? Så er lasagnesuppe svaret! Den kombinerer alle de bedste smage fra lasagne – den fyldige tomatsauce, hakket oksekød, krydderier og pasta – men i suppeform. Perfekt på de kølige efterårs- og vinteraftener, hvor du har lyst til varm comfort food, der samtidig er nem at lave.

Tid
- Arbejdstid: ca. 15 min
- Tilberedningstid (kogetid): ca. 25 min
- Samlet tid: ca. 40 min
- Hævetid/ovntid: ingen
Ingredienser (til 4 portioner)
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, hakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
- 2 spsk tomatpuré
- 1 liter oksebouillon
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- ½ tsk chiliflager (valgfrit)
- 8 lasagneplader, brækket i mindre stykker
- 100 g frisk spinat
- 100 g ricotta eller hytteost
- Revet mozzarella eller parmesan til servering
- Salt og peber efter smag
Redskaber
- Stor gryde
- Skærebræt og kniv
- Træske til omrøring
- Suppeskeer og dybe tallerkener til servering
Fremgangsmåde
- Varm olivenolie i en gryde, og svits løg og hvidløg til de er bløde.
- Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt. Krydr med salt, peber og evt. chili.
- Kom tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og krydderier i gryden. Lad suppen simre i ca. 10 minutter.
- Tilsæt de brækkede lasagneplader, og lad dem koge med i 10-12 minutter, til de er møre.
- Rør spinaten i de sidste par minutter, så den falder sammen.
- Server suppen varm, toppet med en klat ricotta/hytteost og et drys revet ost.
Ernæringsinfo (per portion, ca.)
- Kalorier: 450-500 kcal
- Protein: 30-35 g
- Fedt: 15-18 g
- Kulhydrater: 45-50 g
- God kilde til protein og calcium fra kødet og osten, samt fibre og vitaminer fra spinat og tomater.

Skriv et svar