Elsker du lasagne, men vil gerne have en lidt hurtigere og mere uformel version? Så er lasagnesuppe svaret! Den kombinerer alle de bedste smage fra lasagne – den fyldige tomatsauce, hakket oksekød, krydderier og pasta – men i suppeform. Perfekt på de kølige efterårs- og vinteraftener, hvor du har lyst til varm comfort food, der samtidig er nem at lave.


Tid

  • Arbejdstid: ca. 15 min
  • Tilberedningstid (kogetid): ca. 25 min
  • Samlet tid: ca. 40 min
  • Hævetid/ovntid: ingen

Ingredienser (til 4 portioner)

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 liter oksebouillon
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk chiliflager (valgfrit)
  • 8 lasagneplader, brækket i mindre stykker
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g ricotta eller hytteost
  • Revet mozzarella eller parmesan til servering
  • Salt og peber efter smag

Redskaber

  • Stor gryde
  • Skærebræt og kniv
  • Træske til omrøring
  • Suppeskeer og dybe tallerkener til servering

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolie i en gryde, og svits løg og hvidløg til de er bløde.
  2. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt. Krydr med salt, peber og evt. chili.
  3. Kom tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og krydderier i gryden. Lad suppen simre i ca. 10 minutter.
  4. Tilsæt de brækkede lasagneplader, og lad dem koge med i 10-12 minutter, til de er møre.
  5. Rør spinaten i de sidste par minutter, så den falder sammen.
  6. Server suppen varm, toppet med en klat ricotta/hytteost og et drys revet ost.

Ernæringsinfo (per portion, ca.)

  • Kalorier: 450-500 kcal
  • Protein: 30-35 g
  • Fedt: 15-18 g
  • Kulhydrater: 45-50 g
  • God kilde til protein og calcium fra kødet og osten, samt fibre og vitaminer fra spinat og tomater.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *